Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Botoxbehandeling bij overmatig zweten

Botoxbehandeling bij overmatig zweten

Deze behandeling krijgt u, als u last hebt van overmatig zweten van uw oksels of handen.
 
Wat is Botox?
Dysport of Botox bevat de stof botuline-toxine. Dit is een eiwit uit de bacterie Clostridium botulinum. Dit middel zorgt voor blokkade van de signalen aan de zenuwen die de zweetklieren aanzetten tot zweetproductie. Zo stopt het zweten.
 
Belangrijk!
De behandeling kan niet doorgaan als u: 

  • zwanger bent;
  • een spierziekte hebt; 
  • en neurologische aandoening hebt.
Behandeling van de oksels

Voorbereiding
  • Meld het ons als u overgevoelig (allergisch) bent voor jodium of medicijnen.
  • Scheer 24 uur voor de behandeling uw okselhaar en gebruik geen lokale therapie of deodorant meer.
  • Neem een oud donker gekleurd T-shirt mee naar het ziekenhuis. Dat kunt u na de behandeling aantrekken, zodat u geen vlekken in uw goede kleding krijgt.
De behandeling
De behandeling vindt plaats op de polikliniek Dermatologie. We doen eerst een test met jodium en zetmeel. We zien dan waar de meeste zweetklieren actief zijn en welke plaatsen moeten worden behandeld. Daarna brengt de dermatoloog met een naaldje de botox in de huid. Meestal krijgt u 10 tot 15 injecties per oksel. Dit kan even gevoelig zijn. De behandeling duurt in totaal ongeveer een half uur.

Na de behandeling
Na de behandeling gaat u naar huis. U mag de eerste 2 uur na de behandeling niet douchen. Verder mag u alles doen wat u normaal ook doet.
 
Hoe lang werkt Botuline-toxine?
Bij een goed resultaat houdt het effect 4 tot 9 maanden aan. De blokkering van de zenuwuiteinden herstelt omdat er nieuwe takjes uitgroeien.  Een behandeling kan herhaald worden. Als een behandeling te vaak herhaald wordt, kan het effect minder zijn door resistentie.
 
Bijwerkingen
De kans op vervelende bijwerkingen van een botulineox-behandeling is heel klein. Bijwerkingen kunnen zijn: bloeduitstortinkjes op de plaats van de prikken of een slap gevoel op de behandelde plekken. Deze bijwerkingen zijn slechts tijdelijk en zijn niet gevaarlijk voor uw gezondheid. Botuline toxine is een eiwit. Soms hebben mensen een licht griepachtig gevoel, dat na een paar dagen verdwijnt.
 
Vragen?
Hebt u na het lezen van deze tekst nog vragen? Stel die dan aan de assistente Dermatologie, telefoon (0570) 535 010.

Context menu