Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > PreOp-drank drinken

PreOp-drank drinken

​Voor een goed herstel na de operatie is het belangrijk dat u in een goede (voedings)toestand verkeert. PreOp-drank helpt u daarbij. Hier leest u de instructies voor het gebruik ervan.

Wat is preOp-drank?
PreOp is een koolhydraatrijke drank, die u veilig kunt drinken tot 2 uur voor de operatie. De drank vermindert uw honger- en dorstgevoel en zorgt ervoor dat u zich na de operatie beter voelt.

Instructies
U drinkt de avond voor de operatie 4 pakjes preOp, verspreid over de avond. De dag van de operatie neemt u 4 uur voordat de operatie begint 2 pakjes preOp. Drink ze achterelkaar op. Als u de avond voor de operatiedag opgenomen wordt, dan neemt u de 2 pakjes preOp in het ziekenhuis. Uw verpleegkundige geeft aan wanneer het daarvoor tijd is. Wordt u opgenomen op het moment dat u eigenlijk de 2 pakjes preOp zou moeten drinken (4 uur voor de operatie) dan neemt u ze ook in het ziekenhuis, onder begeleiding van de verpleegkundige.

Vragen?
Hebt u na het lezen van deze folder nog vragen dan kunt u die stellen aan uw specialist of verpleegkundige. U kunt bellen op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur naar verpleegafdeling C2, tel.: (0570) 535370.
 

Context menu