Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog

Hoe kunnen wij u helpen?

BEHANDELING

A - Z AZ lijst gebruiken om een pagina te vinden
Home > Behandelingen > Morton's neuroom

Morton's neuroom

De behandeling kan niet-operatief zijn (conservatieve behandeling) of operatief.

Conservatief
Als sprake is van een Morton's neuroom kan een keer een lokale corticosteroidinjectie gegeven wordt, met de bedoeling dat de zwelling van de zenuw af zal nemen. Ook kunnen schoenadviezen gegeven worden en eventueel steunzolen geadviseerd worden om de overmatige rek op de zenuw te verminderen.

Operatief
Als deze maatregelen niet afdoende helpen, zal uw chirurg voorstellen een operatie te doen, waarbij het stukje zenuw waarin de verdikking zich bevindt uit de voet verwijderd wordt.

U wordt in dagbehandeling opgenomen en via een ruggenprik worden de benen tijdelijk verdoofd. Plaatselijke verdoving is mogelijk maar verdoven van de voetzool is erg pijnlijk en bovendien kan niet gegarandeerd worden dat het hele operatiegebied verdoofd is. De chirurg maakt een snee aan de bovenzijde of aan de onderzijde van de voet, waarbij de zenuwverdikking wordt opgezocht en verwijderd wordt.

U verlaat dezelfde dag het ziekenhuis en heeft dan nog een drukverband om de voet. U mag al wel op de hiel of platte voet steunen. Na 1-2 dagen haalt u het verband van de voet en mag u voorzichtig op de voet gaan lopen. In het begin zult u nog wondpijn hebben. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd.

Complicaties
Zoals bij ied ere operatie is er kans op een wondinfectie. Ook is er een kleine kans op het ontwikkelen van een trombosebeen. Daarom wordt geadviseerd direct na de operatie, als het gevoel weer terug is in de benen, te starten met het oefenen van de kuitspieren, om trombose te voorkomen. De kans op deze complicaties ligt tussen de 1 en 4%.